Forsvaret innleder full ekstern granskning etter krigsskip-avsløringene

Frykter mislighold eller grove saksbehandlingsfeil.

SKAL GRANSKE: Det internasjonale revisjonsselskapet PricewaterhousCoopers (PwC) skal inn og granske Forsvarets salg av militære fartøyer, etter Dagbladets avsløringer. Fotomontasje: Dagbladet / Forsvarets mediesenter
SKAL GRANSKE: Det internasjonale revisjonsselskapet PricewaterhousCoopers (PwC) skal inn og granske Forsvarets salg av militære fartøyer, etter Dagbladets avsløringer. Fotomontasje: Dagbladet / Forsvarets mediesenter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsvaret kaller inn eksterne granskere i det internasjonale revisjonsselskapet PricewaterhouseCoopers (PwC) for å gjennomgå salget av gamle marinefartøy etter Dagbladets avsløringer.

I en serie artikler har Dagbladet avdekket at minst åtte norske krigsskip har havnet hos private paramilitære grupperinger i utlandet.

Saken granskes allerede internt hos Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), som har forestått salgene. Men de foreløpige funnene har nå ført til at ledelsen i FLO ber om en full ekstern granskning for å avdekke om ansatte i Forsvaret eller samarbeidspartnere har begått misligheter eller grove saksbehandlingsfeil i forbindelse med avhending og salg av militære fartøy.

- Vi har valgt en ekstern leverandør og gitt et svært vidt mandat fordi vi ønsker at gjennomgangen skal bli så grundig som mulig. Av hensyn til arbeidet som nå gjøres ønsker vi ikke å kommentere eller utdype mer i sakens anledning før dette arbeidet er avsluttet, sier sjef forsyning i Forsvarets Logistikkorganisasjon, oberst Leif Otto Strand, til Dagbladet.

«Betydelige verdier» I mandatet gitt til PwC, datert 14. august, påpeker ledelsen i FLO at det er solgt militære fartøy av betydelige verdier de siste årene, men at det nå er reist spørsmål ved om enkelte av salgene har skjedd i samsvar med gjeldende lov og retningslinjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer