Forsvaret mangler oversikt over Afghanistan-soldater

Vet fortsatt ikke hvor mange som har tjenestegjort i landet.

FORSVARET MANGLER OVERSIKT: På bildet ser man Norske ISAF-styrkene på oppdrag i Kabul. Foto: Espen Røst/Dagbladet
FORSVARET MANGLER OVERSIKT: På bildet ser man Norske ISAF-styrkene på oppdrag i Kabul. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I januar 2011 innrømmet Forsvaret at det ikke fantes noen samlet oversikt over hvem som har tjenestegjort i Afghanistan. Arbeidet med å skaffe navnelister skulle prioriteres.

Mangelfull registrering - Forsvaret jobber med å få en fullstendig oversikt, sier kommunikasjonsrådgiver i Forsvarets veterantjeneste, Anders Fevik, til NTB.

Først i løpet av høsten vil Forsvaret vite hvor mange soldater som har tjenestegjort i Afghanistan, ifølge Fevik.

På spørsmål fra NTB om hvorfor man ikke vet dette, når arbeidet skulle prioriteres, svarer Fevik at en av årsakene er at tidligere registreringer må kvalitetssikres og korrigeres før de kan knyttes til Forsvarets nye rapporteringssystem.

- Vi kan heller ikke legge skjul på at en del registreringer har vært mangelfulle, noe som har gjort arbeidet tidkrevende, sier Fevik.

Reagerer Da Forsvaret i fjor innrømmet at det ikke fantes noen samlet oversikt over hvem som har tjenestegjort i Afghanistan, var kritikken sterk fra Veteranforbundet SIOPS.

Talsperson Anders Grindaker i forbundet reagerer kraftig på at Forsvaret fortsatt ikke vet hvor mange som har tjenestegjort i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer