Forsvaret skjøt mot mulig bombe

HAUGESUND (Dagbladet.no): Den mystiske esken som har holdt Haugesund i ånde hele dagen viste seg å være ufarlig. En tenåring har forklart at han sendte en bombetrussel på e-post til Gard skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarets bombegruppe kom til Gard Skole presis klokka 16.30. De stilte seg på motsatt side av bygningen og sendte inn en beltedrevet robot for å undersøke den bombelignende esken som ble funnet i morges.

Kort tid etter gikk det et støkk gjennom tilskuerne til dramaet: De hørte et skarpt smell, som en meget kraftig kinaputt.

Først trodde folk en kinaputt i esken hadde gått av, men det viste seg at roboten avfyrte en hagleladning mot esken. Dette i et forsøk på å detonere mulig sprengstoff.

Forsvaret har nå slått fast at den bombelignende eskens innhold var ufarlig.

Tenåring tilstår trussel

Politiet i Haugesund har tatt inn to gutter til avhør etter trusselmeldinger på Gard barneskoles internettside i dag.

Den ene har overfor politiet forklart at han sendte en bombetrussel på e-post lørdag.

Tenåringen nekter for å ha noe på gjøre med den bombelignende esken. Men politiet mener denne forklaringe fremstår som mistenkelig.

Politiet klarte i dag å spore opp datamaskinenen til de to guttene. Begge er under 16 år. Politiet ønsker ikke å opplyse om hvem de er, eller om de har noen tilknytning til Gard barneskole. De to guttene sitter i ettermiddag hos politiet i Haugesund og blir forhørt om sin befatning med internettmeldingene.

Tilsammen tre meldinger med trusler om å brenne og sprenge Gard skole er lagt ut på skolens egen hjemmeside. Den første ble lagt inn i helgen, de to neste ble lagt ut der i dag.

Den ene meldingen er signert «Psycho» og den andre er signert «Bombemannen».

Politiet mistenkte opprinnelig de to guttene for å stå bak de to dagsferske meldingene, men den ene har tilstått å ha sendt den første meldingen på lørdag.

Leter etter sammenheng

Politiet skal nå undersøke om de to unge guttene kan stå bak plasseringen av den mistenkelige bombelignende esken som ble funnet på Gard barneskole i Haugesund i morges.

Foreldre til de to guttene er orientert om forholdene sønnene deres er mistenkt for.

Fikk bombetrusler over Internett

BOMBELIGNENDE:</B> En bombelignende eske ble i dag tidlig funnet på skoletrappa til Gard Skole i Haugesund.