Forsvaret slutter med opplæring fra private sikkerhetsfirmaer

Etter Dagblad-sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at det i dagens papirutgave av Dagbladet avsløres at Forsvaret bruker det private sikkerhetsselskapet Ronin til opplæring av Afghanistan-soldater, sies nå alle kontrakter med slike firmaer opp.

- Jeg kan bekrefte at oppsigelsen kommer som en følge av dagens Dagblad-sak, sier Birgitte Frisch, kommunikasjonssjef i Forsvarsstaben, til Dagbladet.no.

- Men bruken av private sikkerhetsselskaper har vært til evaluering en stund, og dagens mediebelysning bare framskynder en beslutning i denne prosessen, påpeker hun.

- Nøyaktig hva slags opplæring har Ronin drevet med for Forsvaret?- De har hatt opplæring i eskortetjeneste, livvakttjeneste og utrykningskjøring, svarer Frisch, som opplyser at det er forsvarssjef Sverre Diesen som har tatt beslutningen om å si opp kontraktene.

Omstridt

Bruken av det private sikkerhetsselskapet er omstridt på Stortinget, der flere representanter har uttrykt undring over at Forsvaret ser seg nødt til å bruke eksterne firmaer til opplæring på sine egne kjerneområder.

- Hva er grunnen til at dere har vært nødt til å kjøpe disse tjenestene, som Forsvaret burde være i stand til å tilby selv?- Det er flere grunner til det. Av og til har vi ikke hatt tilstrekkelig med egen kompetanse i egen organisasjon, og har måttet hente inn støtte, forklarer Frisch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer