Forsvaret søker etter talenter på The Gathering

Jakter framtidens datakrigere.

JAKTER TALENTER: Generalmajor Roar Sundseth, sjef for Cyberforsvaret, var på The Gathering i helga. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
JAKTER TALENTER: Generalmajor Roar Sundseth, sjef for Cyberforsvaret, var på The Gathering i helga. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I jakten på framtidens datakrigere har Forsvaret besøkt datatreffet The Gathering på Hamar. Erik Hvattum vant en konkurranse arrangert av Cyberforsvaret.

Hvattum vant den største konkurransen lørdag; temaet var hvordan Forsvaret kan bruke teknologi til å løse utfordringene de står overfor. Hvattums forslag går ut på å kryptere GSM-signaler.

- Dette kan sammenlignes med en militær Skype, hvor jeg tar inspirasjon fra Tor og BitTorrrent blant andre, forklarer prisvinneren til arrangøren.

- Dette er en veldig verdig vinner knyttet til et praktisk sikkerhetsbehov som både samfunnet og Forsvaret har og vil ha i fremtiden, forteller statssekretær Eirik Øwre Thorshaug i Forsvarsdepartementet.

Sammen med Cyberforsvarets sjef generalmajor Roar Sundseth besøkte han de rundt 5000 deltakerne på The Gathering i Vikingskipet.

- Det er viktig å skaffe de beste hodene til fremtidens nettverksbaserte forsvar. Framtidens konfliktbilde gjør at vi også trenger et forsvar som også behersker den digitale slagmarken, sier statssekretæren.

Is og skøyter er i påsken byttet ut med datanettverk, servere, skjermer og tastaturer og alt som hører til når dataentusiaster samles. 350 frivillige sørger for at strøm, signaler og alt annet virker som det skal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer