SPRENGNINGSULYKKE: Hågen Skattum, en 21 år gammel sersjant fra Voss, døde som følge av en sprengningsulykke da han skulle demonstrere mineryddingsutstyr på skytefeltet ved Skjold i Øverbygd i Målselv i Indre Troms fredag ettermiddag.
Foto: Hæren / NTB scanpix
SPRENGNINGSULYKKE: Hågen Skattum, en 21 år gammel sersjant fra Voss, døde som følge av en sprengningsulykke da han skulle demonstrere mineryddingsutstyr på skytefeltet ved Skjold i Øverbygd i Målselv i Indre Troms fredag ettermiddag. Foto: Hæren / NTB scanpixVis mer

Forsvaret stanser all bruk av utstyr etter dødsulykke

- Vi har med umiddelbar virkning stanset all bruk av utstyret, inntil politiet og granskingskommisjonen har gjort sitt arbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 21 år gammel sersjant i Hærens ingeniørbataljon på Skjold døde av skadene han pådro seg i en sprengningsulykke i Indre Troms fredag.

Nå stanser forsvaret all bruk av mineryddingsutstyret, skriver NRK.

- Vi har med umiddelbar virkning stanset all bruk av utstyret, inntil politiet og granskingskommisjonen har gjort sitt arbeid og funnet ut av hva som har skjedd, sier generalmajor Odin Johannessen, til NRK.

Skjedde under sprengningskurs

Utstyret har inntil nå vært brukt ved militærleirene på Rena og Skjold. Det er snakk om et bærbart mineryddingsutstyr som brukes til å rydde vei i minefelt, skriver NTB.

Ulykken skjedde på skytefeltet ved Skjold i Øverbygd i Målselv kommune under et sprengningskurs klokka 17.30 fredag.

- Dette er en dypt tragisk hendelse, og våre tanker går nå til de pårørende og hans medsoldater i Ingeniørbataljonen på Skjold, uttalte sjef Johannessen i går.

Den omkomne er 21 år gamle Hågen Skattum fra Voss. Han var inne i sitt første år som sersjant, opplyser Forsvaret.

- Vi skal ikke miste våre soldater når vi øver

- Vi skal ikke miste våre soldater når vi øver. Vi kan miste dem andre steder når vi er i krig, det er det ikke vi som rår over, men det skal aldri skje under øvelse. Dette er en tung dag i Hæren, sier Johannessen til NTB.

Det var totalt tre personer fra Ingeniørbataljonen involvert i ulykken. De to andre er fysisk uskadd.

Hendelsen vil bli etterforsket og Troms politidistrikt hadde i går tjenestemenn på stedet. Dette fordi det er standard prosedyre og for å sikre et utgangspunkt for en etterforskning, skriver avisa Nordlys.