Forsvaret vil ha svar

Forsvarsledelsen forventer å finne ut hvem kontreadmiral Atle Thorbjørn Karlsvik har spist og drukket med på forsvarets regning .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra august 2002 til han tiltrådte som sjef for Fellesstaben i september i år, har Karlsvik fått refundert over 62 000 kroner i representasjonsutgifter, fordelt på 44 restaurant- og barbesøk. På reiseregningene har han i bare fem tilfeller ført opp navnene på dem han har møtt, slik regelverket krever.

Dette vil nå forsvarets granskere til bunns i og Dagbladet får opplyst fra informert hold at Forsvarsledelsen forventer at det blir klarhet i hvem Karlsvik faktisk har spandert middager og barbesøk på.

«Ledelsen i FD»?

I 23 tilfeller har Karlsvik ført opp stillingen til, arbeidsstedet eller i andre generelle vendinger, beskrevet hvem han har spandert på. Verken navn eller hvor mange som har deltatt er ført opp.

Ved to anledninger har han ført opp «ledelsen i FD» (Forsvarsdepartementet). I januar i år førte han opp et rent barbesøk på Barolo i Oslo og fikk refundert 600 kroner. «Rep. for ledelsen i FD», står det i reiseregningen.

Taus forsvarer

I desember 2004 fikk han refundert 800 kroner for «middag med ledelsen i FD». Kvitteringen fra restauranten Paris Texas viser at det ble servert to porsjoner blåskjell og ei flaske vin.

I 16 tilfeller har ikke Karlsvik ført opp noen opplysninger ved restaurant- og barkvitteringene ut over «representasjon».

Den permitterte kontreadmiralen granskes nå både av politiet i Hordaland og av Forsvaret. Hans advokat Dag Steinfeldt opplyser at forsvarets granskere har sendt et åtte sider langt brev med spørsmål som de krever svar på. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Samtidig blir to av punktene Forsvaret mener er klanderverdige, etterforsket av politiet. Politiadvokat Kaare Songstad sier Karlsvik vil bli kalt inn til avhør i nær framtid.

MÅ GI SVAR: Thorbjørn Karlsvik.