Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvaret ville aldri latt noen bo på Serena

Forsvaret nektet forsvarskomitéen å bo på Serena Hotel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Stortingets forsvarskomité var i Kabul i fjor høst, nektet Forsvaret politikerne å bo på Serena Hotel, der journalist Carsten Thomassen ble drept mandag.

Forsvarskomiteen ble innkvartert i Forsvarets leir ved flyplassen i Kabul.

Men da Stortingets utenrikskomité var i den afghanske hovedstaden i juni i fjor, bodde de på Serena Hotel.

Forskjellen: Utenriksdepartementet hadde ansvaret for utenrikskomiteens reise, mens Forsvarsdepartementet organiserte turen for forsvarskomiteen.

- Da vi kom til Afghanistan, var det flere av oss som ytret tanker om at det hadde vært mer behagelig å bo på hotell. Da sa øverstkommanderende at det ikke kom på tale. Det var livsfarlig og ikke trygt om vi skulle gå rundt i byen, sier Frps forsvarspolitiske talsmann Per Ove Width til VG.

NTB

HOTELL SERENA: Dette bildet ble tatt utenfor hotell Serena i går. Mandag denne uka ble hotellet angrepet av terrorister, og sju personer ble drept. Foto: AP/Rafiq Maqbool/Scanpix
HOTELL SERENA: Dette bildet ble tatt utenfor hotell Serena i går. Mandag denne uka ble hotellet angrepet av terrorister, og sju personer ble drept. Foto: AP/Rafiq Maqbool/Scanpix Vis mer
JOBBET FOR Å REDDE CARSTEN: Harald Henden, fotograf i VG, var blant dem som jobbet hardt for å redde Carsten Thomassens liv etter terrorangrepet.
DREPT: Carsten Thomassen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media