Forsvaret ville plukke søppel på dugnad. Får ikke lov uten kurs

- Det er jævlig tungvint.

SØPPELRYDDING: Norge er i ryddemodus om dagen, slik som disse frivillige som plukket søppel på Fløksand-stranda i Meland kommune i Hordaland. I Sørreise i Troms får imidlertid ikke mannskaper fra Luftforsvaret lov til å plukke søppel langs fylkesveien uten kurs. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SØPPELRYDDING: Norge er i ryddemodus om dagen, slik som disse frivillige som plukket søppel på Fløksand-stranda i Meland kommune i Hordaland. I Sørreise i Troms får imidlertid ikke mannskaper fra Luftforsvaret lov til å plukke søppel langs fylkesveien uten kurs. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mange år har Luftforsvarets stasjon på Sørreisa i Troms hjulpet kommunen med en rekke prosjekter på dugnad.

Akkurat nå, med snøsmeltingen stort sett over med våren i anmarsj, er det høysesong for rydding i gater og i marka.

Leder for uteseksjonen i Sørreisa kommune, Arne Nordby, hadde håpet de vernepliktige ville hjelpe til også i år.

- Jeg ringte og snakka med Forsvaret som med en gang sa de var mer enn villig til å rydde søppel langs fylkesveien på dugnad, sier Nordby til Dagbladet.

Dugnad

Oppdraget gikk ut på å plukke søppel i grøftene langs fylkesveien fra Skøelv til Sørreisa, skriver Folkebladet, som først omtalte saken.

Men på tross av dugnadsånden og lettelsen fra kommunen, ble det ikke så enkelt som de hadde trodd.

- De sjekka først Vegvesenets sider før de ringte opp. Det viste seg at de måtte ha et arbeidsvarslingskurs for å rydde søppel langs veiene, selv om det er på dugnad, forklarer Nordby.

- Det er ikke lett dette her. Byråkratene holder på å ta oss igjen. Det blir verre og verre å drive dugnad med slike regler, sier lederen av uteseksjonen i kommunen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer