Forsvaret vurderer destruksjon av kjemiske våpen

- Det er avhengig av mengden.

KJEMISK TRUSSEL: Syriske sivile prøver gassmasker i byen Aleppo i etterkant av det angrepet med kjemiske våpen i september. Norge er nå ifølge NRK bedt om å destruere de kjemiske våpnene i det krigsherjede landet. Foto: Jm Lopez / AFP Photo / NTB Scanpix
KJEMISK TRUSSEL: Syriske sivile prøver gassmasker i byen Aleppo i etterkant av det angrepet med kjemiske våpen i september. Norge er nå ifølge NRK bedt om å destruere de kjemiske våpnene i det krigsherjede landet. Foto: Jm Lopez / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret vurderer hvilken type kapasitet og kompetanse de eventuelt kan stille med i forhold til ønsket om at Norge skal destruere Syrias kjemiske våpen.

- Det er avhengig av mengden, dette er jo et giftig stoff, og om Forsvaret skal løse dette alene, hvilket vi jo ikke kan tenke oss. Det må jo eventuelt gjøres av Norge som stat og med de midlene landet har, sier brigader og pressetalsmann Gjermund Eide i Forsvaret til NTB.

Eide påpeker at de er helt i startgropen når det gjelder vurderingen, som ikke vil sluttføres før Norge har fått en formell anmodning om å bistå.

Både Russland og USA har ifølge NRK bedt Norge om å hente kjemiske våpen ut av Syria og destruere dem i Norge.

(NTB)