- Forsvarets ammunisjon til salgs på nettet

Forsvarets ammunisjon ligger til salgs på nettsidene til et av nordens største auksjonsfirmaer. Dette er mest sannsynlig tyvegods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Auksjonsfirmaet www.qxl.no har en egen avdeling for salg av «Jakt & våpen». Her selges alt fra maglite, luftgevær, powerballs, fotfeller og gamle revolvere.

I tillegg finnes det salgsannonser for ammunisjon som etter alle solemerker er laget eksklusivt til Forsvaret: 9 mm ammo og sporlys. På internettsidene vises bilder av ammunisjonen.

- Dette dreier seg høyst sannsynlig om salg av Forsvarets ammunisjon. Dette er høyst beklagelig og vi ser veldig alvorlig på dette. Vi vil forfølge saken videre, sier kommandørkaptein i Forsvarets Overkommando, Per Høiby, til Dagbladet.no.

Administrerende direktør for nettstedet der ammunisjonen ligger til salgs sier QXL.no har vurdert begge tilfellene det her er snakk om.

- Vi er stadig i kontakt med forskjellige organisasjoner, deriblant forsvaret, som vi konsulterer når det er ting vi er i tvil om. Vi har hatt kontakt med forsvaret angående både 9 mm-ammunisjonen og sporlyspatronene. Vi har foreløpig valgt å ikke fjerne dem, sier administrerende direktør Marius Franck i QXL.no til Dagbladet.no.

Han legger til at auksjonsnettstedet har god registrering av de som legger ting ut for salg.

- Å selge noe som er stjålne eller ulovlige gjenstander på QXL.no er noe av det dummeste jeg kan tenke meg. Vi har navn, adresse og telefonnummer til samtlige som legger ting ut for salg på våre sider. Hvis vi skulle få signaler om at noe som ligger på våre sider er forbudte eller ulovlig ervervet vil vi fjerne tingene umiddelbart. Det har vi ikke gjort i dette tilfellet.

Fjernet

Etter at Dagbladet.no begynte å skrive om saken har selgeren av 9 mm-ammunisjonen fjernet sin annonse fra QXL.no. Han stiller seg uforstående til at han kan ha gjort noe ulovlig, men trakk annonsen for sikkerhets skyld.

Ikke utbredt

Kommandørkapteinen tror ikke at salg av ammunisjon på nettet er omfangsrikt, men vet at en del ammunisjon er på avveie.

- Vi har ingen full oversikt, men etter vi sikret ammunisjonslagrene på midten av 90-tallet har vi sett en nedgang i tyveri av både våpen og ammunisjon, sier Høiby.

TIL SALGS: Slik annonseres ammunisjonen som sannsynligvis stammer fra Forsvaret.