Forsvarets framtid

Forsvaret skal styrkes, men først skal det utkjempes store slag mot flytting av militærbaser, skriver Erling Ramnefjell

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Det ser ut til at Heggelia vil bestå, sier jeg og NRK-veteran Lars Sigurd Sunnanå til hverandre etter forsvarsjef Sverre Diesens pressekonferanse i går der Diesen la fram sin såkalte forsvarsstudie 07 som innebærer mange nedleggelser og store endringer i baseoppbyggingen i Forsvaret. Sunnanå og jeg tilbrakte noen måneder sammen i hovedkvarteret til Brigade Nord i Heggelia i indre Troms for snart 40 år siden. Han var strunk militærpolitisoldat i full mundur i resepsjonen, og jeg en ikke fullt så stram vernepliktig journalist.

I tillegg til at vi havnet i samme yrke, har Sunnanå og jeg, i likhet med titusenvis av norske menn, et fellesskap knyttet til navn på

på moer og leire, øvingsavdelinger, garnisoner og bataljoner, navn vi alltid bærer med oss og som tidvis dukker opp som relasjonsbyggende stikkord når vi møter jevnaldrende og krysspeiler oss inn på hva vi måtte ha av felles referanser. De fleste av oss har en godhet for leirene hvor vi gjorde tjeneste. Mange vil kjenne et stikk av vemod når forsvarsledelsen nå foreslår å legge ned den av Prøysen besungne Jørstadmoen ved Lillehammer. Og Steinkjersannan er forlengst blitt boligområde. Framskrittet lar seg ikke stanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer