Forsvarets framtid

Politikerne må våkne opp og gi nødvendige midler til Det kongelige norske forsvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha lest FS 07 må jeg si at mange aspekter ved studien er svært logiske, og er helt klart nødvendige for at Forsvaret skal kunne eksistere i framtida. Med dette mener jeg at å legge ned en del baser og leirer er hensiktsmessig, med tanke på å samle strukturen, kompetanse, reisekostnader m.m.

Jeg er imidlertid enig med matros Barstad at å flytte Norges mest effektive rekruttskole fra Madla til Bergen er lite kostnadseffektivt alternativ. Haakonsvern er ikke basen der det er mest kapasitet.

Videre må jeg si at jeg undres over et eventuelt valg om å flytte Forsvarets hovedkommando til Bodø fra Stavanger. Er det ikke viktig å beholde hovedkommandoen i nær tilknytning til Joint Warfare Centre i Stavanger? Det må da være en forutsetning å ha dette nærme for et best mulig samarbeid.

Når det kommer til prioriteringene til forsvarssjef Diesen, så skjønner jeg helt klart at med dagens budsjetter så må det bli slik. Politikerne må våkne opp og gi nødvendige midler til Det kongelige norske forsvar. At regjeringen og Stortinget gikk til innkjøp av MTB-er uten å bevilge nødvendige midler til drift er en katastrofe. Dette er en beslutning som er tatt med distriktspolitiske hensyn mer en Forsvarets behov. Her må det tas ansvar!

Forsvarssjefen peker også på et Norsk-Svensk militært samarbeid. Ut ifra hvor vi prioriterer i dag, med et såkalt nettverksbasert forsvar, så skjønner jeg linjen. Jeg kan skjønne et samarbeid, men ikke når det kommer til å dele materiell og informasjon. Vi er et fritt land og må være stolte av det. At vi er medlem av NATO er en forutsetning for lille Norge. Vi må knytte dette enda tettere. Gi mer styrkebidrag i det vi allerede har valgt å legge oss ut på. At SV politikere sitter å skal sende soldater hjem så fort det avfyres et skudd er en skandale. Vi må se til å få disse SV-erne ut av maktapparatet før de har ødelagt alt Norge er bygd på!

Vel det blir spennende å se hvilke endringer som kommer. Ja til mer Forsvar, bevilg mer penger. Dette kan gjøres med å stemme på det rette partiene. Husk at FNs anbefaling er 2,0% av BNP og i dag bevilges 1,6%. Rett styring av midler er også en forutsetning.