Forsvarets framtid

Politikerne må våkne opp og gi nødvendige midler til Det kongelige norske forsvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha lest FS 07 må jeg si at mange aspekter ved studien er svært logiske, og er helt klart nødvendige for at Forsvaret skal kunne eksistere i framtida. Med dette mener jeg at å legge ned en del baser og leirer er hensiktsmessig, med tanke på å samle strukturen, kompetanse, reisekostnader m.m.

Jeg er imidlertid enig med matros Barstad at å flytte Norges mest effektive rekruttskole fra Madla til Bergen er lite kostnadseffektivt alternativ. Haakonsvern er ikke basen der det er mest kapasitet.

Videre må jeg si at jeg undres over et eventuelt valg om å flytte Forsvarets hovedkommando til Bodø fra Stavanger. Er det ikke viktig å beholde hovedkommandoen i nær tilknytning til Joint Warfare Centre i Stavanger? Det må da være en forutsetning å ha dette nærme for et best mulig samarbeid.

Når det kommer til prioriteringene til forsvarssjef Diesen, så skjønner jeg helt klart at med dagens budsjetter så må det bli slik. Politikerne må våkne opp og gi nødvendige midler til Det kongelige norske forsvar. At regjeringen og Stortinget gikk til innkjøp av MTB-er uten å bevilge nødvendige midler til drift er en katastrofe. Dette er en beslutning som er tatt med distriktspolitiske hensyn mer en Forsvarets behov. Her må det tas ansvar!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer