Forsvarets renholdere måtte fotfølges av Securitas. Det kostet 150 000 kroner ekstra

Securitas-vektere måtte leies inn for å følge renholdere uten sikkerhetsklarering.

Private renholdere som skulle overta vaskingen for Forsvaret, var ikke sikkerhetsklarert. Dermed måtte en Securitas-vakt leies inn for å følge dem hakk i hæl. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Private renholdere som skulle overta vaskingen for Forsvaret, var ikke sikkerhetsklarert. Dermed måtte en Securitas-vakt leies inn for å følge dem hakk i hæl. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Private renholdere som skulle overta vaskingen for Forsvaret, var ikke sikkerhetsklarert. Dermed måtte en Securitas-vakt leies inn for å følge dem hakk i hæl.

Ifølge Dagsavisen oppsto situasjonen etter at renholdsarbeidet ved Forsvarsbyggs hovedkvarter i Oslo ble overtatt av private 1. mai. Det innleide vaktholdet kostet 150.000 kroner. Hovedtillitsvalgt Ann Berit Sagedal i Forsvarsbygg mener episoden illustrerer at regjeringens beslutning om å privatisere renholdstjenestene i hele forsvarssektoren har medført et sikkerhetsproblem.

- Vi har liten tro på at Forsvarsbygg sparer penger på dette. Bruken av Securitas-vakter er bare ett eksempel på at utgiftene til følgetjenester og kontrolltiltak har økt siden renholdet ble privatisert, sier hun.

Direktør for utleie i Forsvarsbygg, David Halvorsen, beskriver bruken av vektere som et avvik. Han forklarer at sykdom førte til Forsvarsbygg måtte leie inn flere renholdere enn forutsett.

- De kunne ikke sikkerhetsklareres på kort varsel. Derfor måtte vi stille med personell som kunne følge dem rundt, sier han.

Forsvarsdepartementet opplyser at de regner med å ha spart 50 millioner kroner på privatiseringen siden 1. mai.

(NTB)