Nigeriabåtene

Forsvarets salgssjef hadde ingen mistanke om at båtene skulle selges til Nigeria

Enda nigerianere inspiserte båtene, nigerianske banker finansierte dem og Forsvaret purret på pengene hos den nigerianske flåtesjefen, hadde Forsvaret salgssjef ingen mistanke om at båtene skulle selges til Nigeria.  

MØTE: Odd Stein Melsæter (t.v.) var Forsvarets salgssjef og møter som vitne i korrupsjonssaken mot pensjonert orlogskaptein Bjørn Stavrum (t.h). Her møtes de to på gangen utenfor sal 207 i Oslo tingrett. Foto: NIna Hansen
MØTE: Odd Stein Melsæter (t.v.) var Forsvarets salgssjef og møter som vitne i korrupsjonssaken mot pensjonert orlogskaptein Bjørn Stavrum (t.h). Her møtes de to på gangen utenfor sal 207 i Oslo tingrett. Foto: NIna Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går var det Forsvarets salgssjef Odd-Stein Melsæters tur til å forklare seg i Oslo tingrett. Han var den direkte overordnede til korrupsjonstiltalte Bjørn Stavrum, og Melsæter var personlig involvert i salgene av seks missiltorpedobåter (MTB-er) og støtteskipet KNM «Horten». Det var han som signerte salgspapirene.

Som Dagbladet har avslørt i en rekke artikler havnet båtene i den private marinen til tidligere krigsherre Government «Tompolo» Ekpemupolo i Nigeria.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer