Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarets vervekampanje havnet i nazivideoer

- Vi må gjøre det vi kan for at det ikke skal skje igjen, sier Forsvaret.

REKRUTTERINGSKAMPANJE: Reklamekampanjen er en del av en rekrutteringskampanje som skal treffe yngre målgrupper som kan ønske å utdanne seg i Forsvaret.
 Foto: Skjermdump
REKRUTTERINGSKAMPANJE: Reklamekampanjen er en del av en rekrutteringskampanje som skal treffe yngre målgrupper som kan ønske å utdanne seg i Forsvaret. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarets reklamefilmer vises når man ser på Youtube-videoer som inneholder nazistisk innhold.

Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

I flere av videoene poserer en Adolf Hitler-beundrer med naziflagg, mens han i andre videoklipp forteller sine seere at Adolf Hitler er «en av de største statsmenn i vår tid», skriver avisa.

Kommandørkaptein og avdelingsleder for markedskommunikasjon i Forsvaret, Michael Bruteig, synes det er svært uheldig.

- Det er høyst beklagelig at vår reklame dukker opp før Youtubevideoer som dette. Vi må gjøre det vi kan for at det ikke skal skje igjen, sier han til DN.

Reklamekampanjen er en del av en rekrutteringskampanje.

- Det er et problem at våre reklamefilmer kan dukke opp foran aktører som har verdier som ikke sammenfaller med det vi ønsker å stå for. Nå har vi ingen garanti for at det ikke kan skje. Dersom dette ikke ryddes opp i, må Forsvaret vurdere alternative steder å annonsere, sier Bruteig til avisa.

Google eier Youtube. De ønsker ikke å kommentere saken over DN.