- Forsvarlig metodebruk

RV-politiker Erling Folkvord forsvarer metoden med å leie inn en massasjejente for å forsøke å avsløre sexhandel, og er fast i troen på at virkemidlene var riktige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leide massasjepike

- Oppsøkende tjeneste i Oslo ga i fjor ut en rapport om sexhandel ved Oslo-hospitsene. Den rapporten ble sendt til byrådet, men fikk ingen konsekvenser. Vi sto tilbake uten resultat, sier Folkvord, som ikke legger skjul på at han ønsker privat hospitsvirksomhet avviklet. I stedet ønsker han at det offentlige skal skaffe andre tilbud til sosialkientene.

- Under Hospitsgruppas arbeid med å kartlegge de økonomiske forholdene rundt hospitsene, fikk vi høre påstander om overgrep. For å komme dette til livs, konsentrerte vi oss om et av hospitsene, Ami Hotel, og gjorde våre undersøkelser slik det er beskrevet i rapporten. Vi ville dokumentere virksomheten, og gjorde flere telefoner, tok bilder og gjorde lydbåndopptak.

- Er det riktig å brukte fordekte metoder?

- Vi har nøye vurdert metodene, og funnet dem forsvarlige. Vi vil ha slutt på virksomheten, og når de kommunale kontrollinstansene svikter, er det nødvendig å gjøre det på denne måten, sier Folkvord, og legger til:

- Undersøkelsene ga klare indikasjoner på at hospitset leier ut til horekunder, og at daglig leder ved hotellet ble orientert om dette.