Terror- og drapssiktede Philip Manshaus

Forsvarsadvokat:- Han samarbeidet godt med politiet

Fredag kveld avga terror- og drapssiktede Manshaus endelig forklaring i politiavhør.

OSLO POLITIHUS: Manshaus sin forsvarer Unni Fries gikk fredag ettermiddag inn på politihuset i Oslo for å møte sin klient. Video: Emma-Marie Bergli Whittaker. Reporter: Kristian Tvedt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Unni Fries er forsvarsadvokat for Philip Manshaus, og bekrefter at han har erkjent de faktiske forhold han er siktet for - han erkjenner altså at han har begått drapet på stesøstera og står bak terrorforsøket i Al Noor-moskeen.

- Jeg kan ikke kommentere innholdet av den, men jeg kan si at han har forklart seg i dag; det har gått greit. Jeg kan ikke si noe mer om innholdet, det ligger i at han sitter på brev- og besøksforbud. Jeg kan naturligvis ikke formidle forklaringen hans utenom dette, sier forsvarsadvokaten.

Manshaus nekter fremdeles straffskyld, selv om han nå lar seg avhøre etter å ha nektet å avgi forklaring tre ganger tidligere.

- Var han samarbeidsvillig?

- Ja, det vil jeg si han har vært, svarer Fries.

Hun vil ikke kommentere hva han har sagt om motivet for terrorforsøket og drapet på stesøstera, men politiadvokat Kraby opplyser at Manshaus har snakket mye om dette, uten at Kraby vil gå ut med hva den siktede har sagt.

- Hvorfor forklarer han seg nå?

- Det vil jeg ikke si noe om, bortsett fra at han på nåværende tidspunkt følte seg klar til det, svarer Fries.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer