Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarsadvokat frykter at media farger retten i overgrepssak

Bodømann (35) aksepterte fengsling i ytterligere 12 uker i dag. Saken går trolig for retten i februar.

TIER: 35-åringens forsvarer, advokat Nils Aga. Foto: Ole Morten Melgård
TIER: 35-åringens forsvarer, advokat Nils Aga. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den siktede 35-åringen i den omfattende overgrepssaken i Bodø, som ble rullet opp for drøye tre uker siden, aksepterte i dag å bli sittende varetektsfengslet i ytterligere 12 uker, skriver AN.no. Bodøpolitiet håper at det da kan tas ut tiltale mot 35-åringen.

- Min klient hadde ikke tjent noe på å motstille seg ytterligere fengsling. Det er en såpass alvorlig sak, og retten ville fengslet han uansett, sier forsvarsadvokat Nils Aga til Dagbladet.

Ofrene i saken kan være fra flere deler av landet, og mannen har erkjent de forholdene politiet har konfrontert han med hittil, bekrefter han.

Ifølge politiet kan de dokumentere at overgrepene kan gå helt tilbake til 1997. Ifølge påtalteleder i Salten politidistrikt, Heidi Kløkstad, kommer dette fram av databeslaget, som består av filmer, bilder, filer fra mobiltelefon og internett.

Bekymret
Det har helt siden politiet pågrep og siktet mannen for forholdene vært kjent at den siktede og advokat Aga ikke ønsker å kommentere saken, og vil tie fram til saken kommer opp for retten.

BESLAG: En pistol var blant beslagene politiet gjorde på 35-åringens bosted, sammen med datamaskiner med stort antall bevis for sine egne overgrep. Foto: Pia Viktoria Larsen / Pressefoto
BESLAG: En pistol var blant beslagene politiet gjorde på 35-åringens bosted, sammen med datamaskiner med stort antall bevis for sine egne overgrep. Foto: Pia Viktoria Larsen / Pressefoto Vis mer

Likevel uttrykker Aga bekymring for at rettens medlemmer kan farges av opplysningene politiet har kommet med i mediene. Det er kjent den siktede og Aga mener enkelte av opplysningene ikke stemmer.

- Det er klart man blir bekymret for det, men jeg tror ikke det vil tjene min klient å gå ut i media å kommentere påstandene politiet kommer med, sier Aga.

Nye offer
Ifølge AN.no satt den siktede 35-åringen i total isolasjon de første 14 dagene, og med brev- og besøkskontroll de neste 14. Han vil fremdeles ha kontroll på brev og besøk.

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt sier til lokalavisa at politiets gjennomgang av beslagene har avdekket nye offer, men hittil har ikke politiet bedt retten oppnevne flere bistandsadvokater. Fra før er tre bodøbaserte advokater oppnevnt som bistandsadvokater for ofrene.

SIKTET: En 35 år gammel mann fra Bodø. Foto: Privat
SIKTET: En 35 år gammel mann fra Bodø. Foto: Privat Vis mer

Over 20 polititjenestemenn- og kvinner har den siste tida gått gjennom over 1 500 bildefiler, 400 videofilmer, 400 SMS- og SMS-meldinger.

- Vi vet ikke hvor mye arbeid som gjenstår, og hvor mange offer det kan bli snakk om til slutt, sier Hammer til AN.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media