PÅGREPET: Forsvarsadvokat Amir Hossein Mirmotahari er pågrepet etter at  VG publiserte et lydopptak av en samtale mellom advokaten og en torpedo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅGREPET: Forsvarsadvokat Amir Hossein Mirmotahari er pågrepet etter at  VG publiserte et lydopptak av en samtale mellom advokaten og en torpedo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Forsvarsadvokat pågrepet av politiet

Beskyldes for å ha planlagt kidnapping av et voldtektsoffer. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsadvokaten Amir Mirmotahari (38) som beskyldes for å ha planlagt kidnapping av et voldtektsoffer, er nå pågrepet av politiet, melder VG.

Ifølge avisa er han siktet for å ha påvirket aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter.

Forsvarsadvokaten kunngjorde tidligere i dag at han avslutter sin advokatpraksis. Han sitter nå i avhør med politiet på politihuset i Oslo, ifølge VG.

Lydopptak

VG publiserte onsdag kveld et lydopptak der en forsvarsadvokat i Oslo tilsynelatende ber en av sine klienter om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer for å få en voldtektstiltalt klient frifunnet.

Det kvinnelige voldtektsofferet ble aldri kidnappet, og den voldtektstiltalte rumenske mannen advokaten var forsvarer for, ble dømt til fem års fengsel, skriver VG.

Lydopptaket er gjort av en volds- og narkodømt mann som også var en av advokatens klienter.

-Jeg trodde at du, med din bakgrunn, kanskje hadde noen løsningsmuligheter. Hvordan er det hvis man skal kidnappe med seg en person for noen dager? spør advokaten på opptaket, som skal være fra 20. mai i fjor, en uke før advokaten skulle forsvare en av to rumenske menn som i august 2013 banket opp og voldtok en narkoman kvinne i 40-årene.

Nekter

Advokaten nekter for at han var med på å planlegge noen kidnapping. Han sier til VG at presset fra mannen som gjorde opptaket, var så stort at han for det meste bare «jattet» med i samtalene de to hadde.

– Jeg har sagt dette. Det høres brutalt ut, det er uheldig. Men det skjedde aldri noe, sier han.