Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarsadvokater glemte rettssak

Kom for sent uten å ha gjort leksene, må betale 30 000 i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Advokat Abdelilah Saeme og advokatfullmektig Tom Barth Hofstad er i Oslo tingrett dømt til å betale 30 000 kroner i rettergangsbot.

Det skjedde da kastet bort tida til blant andre tingrettsdommer Erling Agder, to meddommere, en politiadvokat og mannen som er tiltalt i en straffesak som skulle ha startet i dag.


Klokka ni oppdaget resten av rettens aktører at forsvareren, Hofstad, ikke hadde dukket opp. Han ble oppringt med beskjed om å innfinne seg innen en halvtime.

Advokaten ankom 09.30, men kunne ikke annet enn å fortelle at han ikke var klar over berammingen av straffesaken - og at han derfor ikke var forberedt på noen måte til å være forsvarer. Dermed måtte rettssaken utsettes, noe som kompliserer både rettens og påtalemyndighetens kalender de nærmeste ukene.

Tingrettsdommeren fikk i etterkant bekreftet at advokatfirmaet Saeme hadde fått vite om rettssaken på vanlig måte for over to måneder siden.


«(...) retten kan ikke se annet enn at dette må anses som forsømmelig adferd fra advokatkontorets side», skriver dommerne, som i dag altså måtte bruke tida si på å stramme opp de kappekledde i stedet for den planlagte saken
.

Abdelilah Saeme er ifølge retten å regne som ansvarlig advokat og må derfor punge ut for tabben sammen med sin advokatfullmektig.

<B>RUTINESVIKT:</B> Kontoret til NOKAS-advokat Abdelilah Saeme hadde glemt rettssaken som skulle starte i Oslo tingrett i dag tidlig.
Hele Norges coronakart