Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarsadvokater tar avstand fra Staff

Harald Stabell og Brynjar Meling har liten sans for Staffs Lommemannen-utspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjente forsvarsadvokater som Harald Stabell og Brynjar Meling tar avstand fra advokatkollega Tor Erling Staffs uttalelser i «lommemann»-saken.

Stabel reagerer på det profesjonelle, på vegne av standen.

- Staff er oppnevnt til å forsvare mannen. Da bør han ikke gå ut og kritisere lovgiver ved å si at det klienten er siktet for, ikke burde være straffbart, sier Stabell til VG.

Advokat Brynjar Meling mener også Staffs uttalelser kan virke skadelige.

- Jeg kjenner Staff så pass godt at det ikke nødvendigvis er hensyn han tar. Men jeg synes dette er uheldig og skader forsvarsadvokatene. Det er eksempel på en opptreden som vi ikke bør se, sier Meling til TV 2.

Han mener man som forsvarsadvokat skal være forsiktig med å bagatellisere det som har skjedd. En forsvarer skal ha sine egne vurderinger, men han skal ikke skade klienten, påpeker Meling. (©NTB)

I HARDT VÆR: Forsvarsadvokat Tor Erling Staff får pepper av kolleger for sine uttaleleser i Lommemannen-saken. Foto: KRISTIN SVORTE
I HARDT VÆR: Forsvarsadvokat Tor Erling Staff får pepper av kolleger for sine uttaleleser i Lommemannen-saken. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media