Forsvarsansatt siktet for underslag av våpen

Politiet og Forsvaret samarbeidet lørdag om pågripelse av en forsvarsansatt og ransaking av hans bolig i Østfold. Mannen er siktet for grovt underslag av våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen, som ble pågrepet i Rakkestad, ble løslatt etter avhør, skriver VG. Han skal ha forsynt seg av våpen og materiell fra arbeidsplassen. Politiet har beslaglagt en rekke våpen.

- I beslaget er det både skarpt og plombert materiell. Vi har foreløpig ikke full oversikt, sier politiinspektør Skule Worpvik i Sørøst politidistrikt. Han ønsker ikke å kommentere om den siktede skal ha solgt våpen og annet militært materiell til andre.

Politiet har jobbet med et nasjonalt prosjekt knyttet til våpen i to år og har hatt saker i store deler av landet. Denne saken dukket opp i forbindelse med det prosjektet.

Har gitt forklaring

Mannens forsvarer, advokat Harald Otterstad, mener klienten hans har gitt en god forklaring på hvorfor han har hatt mye våpen lagret.

- Han er en dedikert våpenmann, og jeg mener løslatelsen bekrefter at han har gitt en troverdig forklaring. Det er regler for oppbevaring av våpen og ammunisjon som kan være brutt, men det er langt derfra til en alvorlig siktelse for grovt underslag, sier Otterstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer