TOMME LOKALER: Lokalene i Myntgata 2 ble inntil 2015 brukt av Miljødepartementet. Bildet er tatt i 2009. Foto: Morten Holm / NTB scanpix.
TOMME LOKALER: Lokalene i Myntgata 2 ble inntil 2015 brukt av Miljødepartementet. Bildet er tatt i 2009. Foto: Morten Holm / NTB scanpix.Vis mer

Forsvarsbygg lar kontorbygg i Oslo sentrum stå utbrukt

Forsvarsbygg leier lokaler for 17 millioner kroner i året. 300 meter unna eier de kontorlokaler som står ubrukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usikkerhet om renoveringskostnader har ført til at 9.400 kvadratmeter med kontorlokaler i Oslo sentrum står ubrukt, mens Forsvarsbygg leier lokaler 300 meter unna for 17 millioner kroner i året.

De ubrukte lokalene i Myntgata tilhører Forsvarsbygg, og de ble inntil for to år siden brukt av Miljødepartementet, ifølge Aftenposten.

Planen var at Forsvarsbygg skulle flytte inn i lokalene innen utgangen av 2015, men usikkerhet om kostnadene for å gjøre lokalene klare for bruk har ført til at flyttingen er utsatt på ubestemt tid.

Samtidig leier Forsvarsbygg rundt 8.000 kvadratmeter med kontorer like i nærheten for 17 millioner kroner i året, ifølge avisen.

Regjeringen satte av 25 millioner kroner til å klarlegge bygget i Myntgata, mens Forsvarsbygg har levert analyser som viser at det vil koste 200 millioner kroner.

- Det var mye mer enn det vi først la til grunn, og det var ikke rom for å ta denne store kostnaden i denne tidsperioden, sier leder for investeringsplanlegging i Forsvarsdepartementet, Rune Fagerli.

Han erkjenner overfor Aftenposten at de kunne ha tatt grep tidligere, for å unngå at bygningene ble stående ubrukte. Lokalene står nå tomme på ubestemt tid. I mellomtiden har Forsvarsdepartementet tilbudt å huse asylsøkere i kvartalet dersom det blir behov.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram