Forsvarsdepartementet avslørte varslere

Norsk Offisersforbund er sterkt kritiske til at Forsvarsdepartementet la ut identiteten til flere varslere i Marinejegerkommandoen etter epost-kritikken.

 - HÅRREISENDE:  Hovedtillitsvalgt i Norges offiserforbund, Tor Manum, er rasende etter at varslerne i saken ble avslørt da Forsvarsdepartementet la fram saken i kontrollkomiteen. Foto: Berit Roald / NTB
- HÅRREISENDE: Hovedtillitsvalgt i Norges offiserforbund, Tor Manum, er rasende etter at varslerne i saken ble avslørt da Forsvarsdepartementet la fram saken i kontrollkomiteen. Foto: Berit Roald / NTBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Ni eposter fra miljøet rundt Marinejegerkommandoen ble tilbakeholdt fra postjournalene til departementet. Da saken ble kjent og kom opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, la forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) dem ut på departementets nettsider.

Der er flere av varslerne identifisert, ifølge TV 2.

- Jeg er fly forbannet. Det er en hårreisende håndtering av Forsvarsdepartementet. De har blåst identiteten til varslerne, og brutt varslervernet, sier hovedtillitsvalgt Tor Manum i Norges Offisersforbund.

Forsvarsministeren har fått sterk kritikk for ikke å ha tatt på alvor påstander om løgn, manipulasjon og trusler om telefonavlytting fra Forsvarets toppnivå i forbindelse med forslaget om å flytte Marinejegerkommandoen fra Ramsund og Bergen til Rena.

Hun har også erkjent at det gikk tre måneder fra hun mottok den kritiske eposten fra marinejegernes tillitsvalgte, til hun leste den. I svaret til Stortinget skriver hun at hun ikke leste vedleggene til eposten godt nok, og at det derfor ikke var noen i departementet som registrerte påstandene om trusler.

(NTB)