SLITER MED REGNINGENE: Forsvarsminister Grete Faremo, her da hun mottok kontornøkkelen fra sin forgjenger Anne-Grete Strøm-Erichsen. Espen Barth Eide i midten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SLITER MED REGNINGENE: Forsvarsminister Grete Faremo, her da hun mottok kontornøkkelen fra sin forgjenger Anne-Grete Strøm-Erichsen. Espen Barth Eide i midten. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Forsvarsdepartementet sliter med regningene

Er Regjeringens versting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av dagens 17 departementer er Forsvarsdepartementet verstingen når det gjelder å overskride betalingsfrister, viser tall fra Riksrevisjonen.

Riksrevisjonen har siden 2004 kritisert Forsvarsdepartementet for sendrektighet, mangel på fakturastyring og regnskapskontroll.

Siden 2007 har inkassosaker kostet Forsvarsdepartementet 10,2 milliarder kroner, skriver Dagsavisen.

- Størrelsen på departementet er en viktig faktor for at regningene hoper seg opp. Det skal veldig mye til for at fristene holdes. Men vi så i fjor en klar forbedring, sier ekspedisjonssjef Hans Conrad Hansen i Riksrevisjonen.

Departementet har, inkludert underavdelinger, 23 200 ansatte og er den største virksomheten i statsforvaltningen. Departementet hadde produksjonskostnader på 26,8 milliarder kroner i fjor og brukte 7,6 milliarder kroner på investeringer. Med så store beløp blir antall regninger deretter.

I fjor måtte departementet ut med 4 490 000 kroner for å innfri 726 inkassosaker. Departementet er det eneste som får kritikk av Riksrevisjonen for dårlig oppfølging av betalingsforpliktelsene, og Stortinget har bedt Riksrevisjonen om å følge opp saken.

Riksrevisjonens kritikk har ført til intern ryddesjau. Departementet har også stilt krav til alle sine underordnede ledd om en plan for månedlige forbedringer i løpet av inneværende år.

(NTB)