Forsvarsdepartementet sliter med regningene

Forsvarsdepartementet er verstingen når det gjelder å overskride betalingsfrister, viser tall fra Riksrevisjonen.

BETALINGSPROBLEMER: I fjor tok Grete Faremo over som forsvarsminister etter Anne-Grete Strøm-Erichsen. Begge har slitt med å få sitt departement til å gjøre opp for seg i tide.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BETALINGSPROBLEMER: I fjor tok Grete Faremo over som forsvarsminister etter Anne-Grete Strøm-Erichsen. Begge har slitt med å få sitt departement til å gjøre opp for seg i tide. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verst blant dagens 17 departementer.

Riksrevisjonen har siden 2004 kritisert Forsvarsdepartementet for sendrektighet, mangel på fakturastyring og regnskapskontroll.

Inkasso-millioner Siden 2007 har inkassosaker kostet Forsvarsdepartementet 10,2 millioner kroner, skriver Dagsavisen.

- Størrelsen på departementet er en viktig faktor for at regningene hoper seg opp. Det skal veldig mye til for at fristene holdes. Men vi så i fjor en klar forbedring, sier ekspedisjonssjef Hans Conrad Hansen i Riksrevisjonen.

Departementet har, inkludert underavdelinger, 23.200 ansatte og er den største virksomheten i statsforvaltningen. Departementet hadde produksjonskostnader på 26,8 milliarder kroner i fjor og brukte 7,6 milliarder kroner på investeringer. Med så store beløp blir antall regninger deretter.

Får kritikk I fjor måtte departementet ut med 4.490.000 kroner for å innfri 726 inkassosaker.

Departementet er det eneste som får kritikk av Riksrevisjonen for dårlig oppfølging av betalingsforpliktelsene, og Stortinget har bedt Riksrevisjonen om å følge opp saken.

Riksrevisjonens kritikk har ført til intern ryddesjau. Departementet har også stilt krav til alle sine underordnede ledd om en plan for månedlige forbedringer i løpet av inneværende år.
(NTB)