Forsvarsdepartementet sliter med regningene

Forsvarsdepartementet er verstingen når det gjelder å overskride betalingsfrister, viser tall fra Riksrevisjonen.

BETALINGSPROBLEMER: I fjor tok Grete Faremo over som forsvarsminister etter Anne-Grete Strøm-Erichsen. Begge har slitt med å få sitt departement til å gjøre opp for seg i tide.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BETALINGSPROBLEMER: I fjor tok Grete Faremo over som forsvarsminister etter Anne-Grete Strøm-Erichsen. Begge har slitt med å få sitt departement til å gjøre opp for seg i tide. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verst blant dagens 17 departementer.

Riksrevisjonen har siden 2004 kritisert Forsvarsdepartementet for sendrektighet, mangel på fakturastyring og regnskapskontroll.

Inkasso-millioner Siden 2007 har inkassosaker kostet Forsvarsdepartementet 10,2 millioner kroner, skriver Dagsavisen.

- Størrelsen på departementet er en viktig faktor for at regningene hoper seg opp. Det skal veldig mye til for at fristene holdes. Men vi så i fjor en klar forbedring, sier ekspedisjonssjef Hans Conrad Hansen i Riksrevisjonen.

Departementet har, inkludert underavdelinger, 23.200 ansatte og er den største virksomheten i statsforvaltningen. Departementet hadde produksjonskostnader på 26,8 milliarder kroner i fjor og brukte 7,6 milliarder kroner på investeringer. Med så store beløp blir antall regninger deretter.

Får kritikk I fjor måtte departementet ut med 4.490.000 kroner for å innfri 726 inkassosaker.

Departementet er det eneste som får kritikk av Riksrevisjonen for dårlig oppfølging av betalingsforpliktelsene, og Stortinget har bedt Riksrevisjonen om å følge opp saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer