Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarskomiteens leder visste om lekkasjene

Den daværende lederen av forsvarskomiteen på Stortinget, Arbeiderpartiets Marit Nybakk, ble informert om lekkasjene fra regjeringens sikkerhetsutvalg i 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den daværende lederen av forsvarskomiteen på Stortinget, Arbeiderpartiets Marit Nybakk, ble informert om lekkasjene fra regjeringens sikkerhetsutvalg i 2004.

- Jeg fikk vite underhånden at det hadde skjedd en lekkasje til Washington. Jeg husker ikke nå hvem jeg fikk informasjonen fra. Det er særdeles ille om det gikk informasjon fra regjeringens sikkerhetsutvalg til den amerikanske ambassaden. Dette er saker som dreier seg om rikets sikkerhet, sier Nybakk til Aftenposten.

Hun var leder for Stortingets forsvarskomité i forrige periode og sitter nå som medlem av utenrikskomiteen.

Åse Wisløff Nilssen (KrF) som var nestleder i forsvarskomiteen i forrige periode, var derimot ikke informert om lekkasjesaken.

- Jeg fikk vite om dette først nå da Bondeviks bok kom, sier hun til avisen.

Statssekretær ved Statsministerens kontor da lekkasjen fant sted, Odd Jostein Sæter (KrF), sier at han ikke vet hvorfor Nybakk mener å ha fått kjennskap til lekkasjen.

- Jeg tror det var veldig få som ble orientert utenom de som deltok i møtet, sier han, og avviser samtidig at det var påkrevd å informere lederen av forsvarskomiteen.

(NTB)

- ILLE: -Det er særdeles ille om det gikk informasjon fra regjeringens sikkerhetsutvalg til den amerikanske ambassaden, sier Marit Nybakk. Arkivfoto: IDA VON HANNO BAST
- ILLE: -Det er særdeles ille om det gikk informasjon fra regjeringens sikkerhetsutvalg til den amerikanske ambassaden, sier Marit Nybakk. Arkivfoto: IDA VON HANNO BAST Vis mer