Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen kan være corona-eksponert

- Han holder seg hjemme på hybelen, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

HOLDES HJEMME: Forsvarsminister Frank Bakke Jensen kan være corona-eksponert, ifølge en pressemelding fra Forsvarsdepartementet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HOLDES HJEMME: Forsvarsminister Frank Bakke Jensen kan være corona-eksponert, ifølge en pressemelding fra Forsvarsdepartementet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) avlyser besøk og møter i nærmeste framtid fordi han kan ha vært eksponert for coronavirus, melder Fosvarsdepartementet.

- Det er per nå en uavklart situasjon, og inntil mer informasjon foreligger så gjør statsråden og Forsvarsdepartementet forebyggende tiltak for å forhindre eventuell videresmitte.

Ikke i karantene

Ifølge statsminister Erna Solberg er ikke Bakke-Jensen i karantene, men holder seg hjemme av forsiktighetshensyn.

- Han holder seg hjemme på hybelen, sier Solberg til Dagbladet.

NYE TALL: Mandag ble det klart at totalt 192 nordmenn har testet positivt for coronaviruset. Reporter: Ingunn Dorholt / Video: Øystein Sæthre Vis mer

Rune Alstadsæter, statssekretær på Statsministerens kontor, sier til Dagbladet at han ikke er kjent med at andre enn forsvarsministeren holder seg hjemme.

Forsvarsdepartementet vil ikke svare om forsvarsministeren er i karantene eller hvordan han eventuelt kan ha blitt eksponert for virussykdommen.

- Vi har ikke noe mer informasjon enn det som står på nettsidene, soer spesialrådgover Birgitte Frisch i Forsvarsdepartementet til Dagbladet.

Over 200 smittet

Bakke-Jensen skulle etter planen deltatt på et arrangement på Universitetet i Oslo i tirsdag, men hans opptreden der er avlyst.

Frisch opplyser at de ikke vet hvor langt fram i tid besøk og avtaler vil bli avlyst.

Over 200 personer har fått påvist smite av covid-19-viruset tirsdag. Det ventes at Folkehelseinstituttet kommer med oppdaterte tall på en pressekonferanse klokka 18.00 i kveld.

Hele Norges coronakart