STØTTE
Statssekretær i Forsvarsdepartementet Espen Barth Eide (tv), FNs generalsekretærs representant for MONUC (FNs misjon i Den demokratiske republikken Kongo) Ross Mountain, oberst i Forsvarsdepartementet Terje Kjilli, UDs representant Anne Kjersti Frøholm, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og spesialrepresentant for Great lakes region i Afrika, Arild Øyen, var samlet til møte for å diskutere situasjonen i Kongo på forsvarsministerens kontor i Oslo i dag morges.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
STØTTE Statssekretær i Forsvarsdepartementet Espen Barth Eide (tv), FNs generalsekretærs representant for MONUC (FNs misjon i Den demokratiske republikken Kongo) Ross Mountain, oberst i Forsvarsdepartementet Terje Kjilli, UDs representant Anne Kjersti Frøholm, forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og spesialrepresentant for Great lakes region i Afrika, Arild Øyen, var samlet til møte for å diskutere situasjonen i Kongo på forsvarsministerens kontor i Oslo i dag morges. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Forsvarsminister lover reformstøtte til Kongo

Utviklingen de siste ukene er mer lovende enn på lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen lover norsk støtte til reformprosessen i Kongo, der utviklingen de siste ukene er mer lovende enn på lenge.

- Norge vurderer å sende norske stabsoffiserer til FN-operasjonen MONUC i Kongo. Dette må skje i samarbeid med FN, men fra vår side kan vi gi et bidrag her før sommeren, sier Strøm-Erichsen, som nylig selv var i Kongo.

- Utviklingen de siste ukene siden jeg besøkte Kongo har vært positiv. Det har skjedd svært mye mellom land i regionen og mellom de ulike militære gruppene.

- Norge har ikke store bidrag å komme med på kort varsel, men ved å sende stabsoffiserer til MONUC, vil vi få kunnskap om FN-operasjonen og om hvilke behov som finnes, sier forsvarsministeren, som tirsdag møtte FNs spesialutsending til Kongo, Ross Mountain.

Strøm-Erichsen kan ikke si hvor mange stabsoffiserer det kan være snakk om.

(NTB)