Forsvarsminister med harde beskyldninger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORSVARET: I sitt svar i Dagbladet 24. juli under overskriften «Forsvarsdepartementet taper krigen mot de ansatte» forsøker forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen å forsvare sine mange beskyldninger mot ansatte og tidligere ansatte høyere offiserer i Forsvaret. Etter å ha gått på det ene tapet etter det andre i rettsapparatet står hun fremdeles fram og sier at «vi kan ikke la være å handle fordi det er smertefullt». Til og med når de hun anklager blir frikjent, fortsetter hun trakasseringen!

Hvilken rett har Forsvarsministeren til fortsatt å henvise til en departementsstyrt rapport (Dalseide 2) som anklager et stort antall offiserer for korrupsjon? Oslo tingrett har for noen dager siden avgitt en dom, som uten forbehold, sier at det ikke har foregått noen korrupsjon! Det er ganske grovt at hun fortsatt både beskylder og offentlig henger ut mennesker på denne måten. Sannheten er at Dalseide-2 er så full av tendensiøse spekulasjoner, at det er ufattelig at de mennesker den angår, hverken fikk anledning til samtidig imøtegåelse av påstander som fremkom eller fikk full rett til dokumentinnsyn. Dette i seg selv er god nok grunn til å stille spørsmål ved det arbeidstakervern og det rettsvern som ble forsvarsansatte og andre involverte til del.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer