Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarsministeren frykter korrupsjon i Forsvaret

Ber om Økokrim-etterforskning etter rystende rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Granskingsutvalget for IKT-kontrakter i Forsvaret, det såkalte Dalseide-utvalget, har i dag overlevert sin rapport. Der framgår det at det knytter seg kritikkverdige forhold rundt blant annet IKT-kontrakter mellom Forsvaret og sju spesifikke firmaer i perioden 1995-2005.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen varslet umiddelbart etter å ha lest konklusjonene i rapporten at saken får alvorlig etterspill.

- Vi vil i dag også oversende rapporten til Økokrim slik at de kan vurdere mulige strafferettslige forhold, sier hun i en pressemelding.

Den mulige korrupssjonssaken begynte å rulle da VG i 2005 avslørte at dataselskapet Siemens Business Services (SBS) hadde tjent inntil 50 millioner kroner mer enn de hadde lov til på en milliardavtale med Forsvaret.

Rapporten fra Dalseide-utvalget bekrefter at det ikke kan utelukkes at korrupsjon eller andre kriminelle forhold har foregått. Utvalget tar ikke stilling til om det faktisk har skjedd, og overlater etterforskningen til Økokrim.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling