Forsvarsministeren går imot Trump

Vil ikke angripe presidentens 52 mål i Iran.

SIER FORSKJELLIGE TING: President Donald Trump og forsvarsminister Mark Esper har ulik oppfatning av hva USA kan og ikke kan gjøre i væpnet konflikt. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB Scanpix
SIER FORSKJELLIGE TING: President Donald Trump og forsvarsminister Mark Esper har ulik oppfatning av hva USA kan og ikke kan gjøre i væpnet konflikt. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en oppsiktsvekkende uttalelse går USAs forsvarsminister Mark Esper imot sin president Donald Trumps uttalelser om å angripe 52 mål av iransk kulturell betydning, melder CNN.

- Vi følger krigens lover, slår Esper fast.

På oppfølgingsspørsmål om hvorvidt det betyr at amerikanske styrker ikke skal angripe iranske kulturelle mål, er svaret:

- Det er krigens lover.

52 mål

I helga tvitret Trump at dersom Iran angriper amerikanske mål, har USA sett seg ut 52 mål, «noen på et veldig høyt nivå og viktige for Iran og iransk kultur», som vil bli truffet «veldig raskt og veldig hardt».

Tallet 52 gjenspeiler antallet amerikanske gisler under ambassadebeleiringen i 1979-81, i kjølvannet av den islamske revolusjonen i Iran.(Artikkelen fortsetter under grafikken)

- De får lov til å drepe våre folk, de får lov til å torturere og lemleste våre folk, de får lov til å bruke veibomber og sprenge våre folk, og vi får ikke lov til å røre deres kulturelle landemerker? Det funker ikke sånn, forklarer Trump sitt utspill.

Bakgrunnen for alt dette er likvideringen av den iranske toppgeneralen Qasem Soleimani i Irak natt til fredag, som i sin tur var et svar på stormingen av den amerkanske ambassaden i Bagdad for ei uke siden, som USA mener Iran sto bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer