SETTER NED FOTEN  : Forsvarsdepartementet bestemmer hvem som skal få delta på NATO Defence College i Roma. Nå sette Forsvarsminister Espen Barth Eide ned foten, og nekte Kirstiansen å delta. Foto: Jacques Hvistendahl
SETTER NED FOTEN : Forsvarsdepartementet bestemmer hvem som skal få delta på NATO Defence College i Roma. Nå sette Forsvarsminister Espen Barth Eide ned foten, og nekte Kirstiansen å delta. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Forsvarsministeren nekter Kristiansen NATO-kurs

- Kan ikke sende noen som blir etterforsket, sier Eide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) : I sluttkontrakten til Janne Kristiansen står det at hun har krav på «å bli tilbudt passende arbeid i justissektoren i Oslo-området».

Videre skal hun vurderes for en plass på Nato Defence College i Roma dersom hun takker ja til dette, melder Nettavisen.

Nå setter imidlertid forsvarsminister Espen Barth Eide en stopper for dette.

 - Janne Kristiansen blir etterforsket for mulig sikkerhetsbrudd. Det er derfor ikke aktuelt at hun kan tas opp som elev ved Nato Defence College, sier Espen Barth Eide i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet i kveld.

Espen Barth Eide ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer om dette til Dagbladet.

Andre på kort tid Nylig glapp også denne studieplassen for administrerende direktør i Helse Sør-øst, Bente Mikkelsen. Hun planla å ta fem måneders permisjon for å delta på kurset, som omtales som et jevt studieopphold med høy faglig kvalitet.

Mikkelsen gjorde en helomvending etter at det ble kjent at de ansatte reagerte sterkt på at hun skulle reise bort samtidig som Oslo Universitetssykehus står overfor en omfattende fusjonsprosess.

Det er Forsvarsdepartementet som bestemmer hvem som skal få muligheten til å delta på kurset.

Under etterforskning Tidligere i dag bekreftet Jan-Egil Presthus i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet at de skal etterforske Janne Kristiansens lekkasjer. Avgjørelsen ble tatt i samråd med Riksadvokaten.

Dermed må Kristiansen også forklare seg om uttalelsene overfor spesialenheten.

På en pressekonferanse i formiddag sa Justisminister Grete Faremo at det foreløpig er snakk om mulige brudd på taushetsplikten. Hun understreker at et mulig brudd er «svært alvorlig».