Forsvarsministeren varsler ny granskning etter Dagbladets båtavsløringer

Og Forsvarets logistikkorganisjon (FLO) mister makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsvarsdepartementets egne undersøkelser av salget av kystvaktskipet KV «Titran», har avdekket behov for en ny ekstern granskning. Det går fram av forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) siste brev til Stortingets kontrollkomité, som har kalt inn til en topptungt kontrollhøring om saken på fredag.     

Dagbladet har gjennom en serie artikler påvist at minst ti tidligere norske marinefartøyer har havnet hos private aktører i Vest-Afrika, hovedsakelig i Nigeria. KV «Titran» som ble solgt like før jul 2013, er det eneste av disse som ble solgt på Søreides vakt.

Dette salget mener Forsvarsdepartementet det nå er grunn til å granske nøyere:  

«Forsvarsdepartementets internrevisjon har videre gjennomført en undersøkelse for ytterligere å belyse enkelte konkrete forhold rundt salget av KV Titran og tredjeparters befatning med Forsvarets salg av fartøyer. Funnene har gitt opphav til nærmere undersøkelser fra departementets side. Forholdene internrevisjonen har avdekket, vil også bli gjenstand for en ekstern gjennomgang», heter det i forsvarsministerens redegjørelse til Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.