Forsvarsministeren visste ingenting

- Jeg kjenner ikke til at Vestunionen (VEU) skal ha planer om å bygge opp en felles militær etterretningstjeneste, sier Forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg kjenner ikke til slike planer. Saken har aldri vært på mitt bord, sier forsvarsministeren til NTB.

Han stiller seg derfor uforstående til opplysninger i om at planene skal fremgå av en erklæring fra et ministermøte i VEU som ble holdt i november 1995.

Av dokumentet skal det framgå, at samtlige land som enten er medlemmer av VEU eller løsere tilknyttet skal ha samarbeidet om å utpeke blant annet innvandring, narkosmugling og organisert kriminalitet som nye risikoområder som naturlig hører inn under forsvarsorganisasjonen.

- Jeg kjenner ikke til planer om en felles militær etterretningstjeneste i VEU. Men i tilfeller hvor flere VEU-land deltar i internasjonale operasjoner, som for eksempel i Bosnia, vil det naturligvis være behov for en felles vurdering av trusselbildet,poengterer forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer