Forsvarsministerens sønn får ikke dra til Afghanistan

Forsvarssjef Sverre Diesen har satt ned forbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarssjef Sverre Diesen har bestemt at forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens sønn ikke får lov å reise til Afghanistan som soldat.

Grunnen til forsvarssjefens beslutning er frykten for at en militær enhet som omfatter sønnen til en forsvarsminister vil være mer utsatt. Blant annet er mulighetene for en gisselsituasjon blitt vurdert.

Joachim Strøm-Erichsen er løytnant i Kystjegerkommandoen og har tidligere tjenestegjort i Kosovo. Hans kollegaer har vært i Afghanistan siden 2005, skriver bt.no.

Selv sier løytnant Strøm-Erichsen at han var i Kosovo i 1999 fordi han da var på IRS-kontrakt. Det betyr at han kan sendes hvor som helst når som helst.

- Jeg har ikke hatt en slik kontrakt etter 2005 så problemstillingen har egentlig aldri vært aktuell. Det har ikke vært slik at jeg sto på reisefot og ble nektet å dra, sier løytnanten.

Han har for tiden permisjon fra Forsvaret og jobber på Halne fjellstove.

(NTB)

SØNNEN FÅR IKKE DRA TIL AFGHANISTAN: Det fryktes at en militær enhet som omfatter sønnen til forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vil være mer utsatt enn andre.