Ukraina-krigen:

Forsvarssjef: - Krigen blir langvarig

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sa i en panelsamtale på politikktreffet Arendalsuka at krigen kan bli langvarig. Til Dagbladet sammenlikner han krigen i Ukraina med starten av første verdenskrig.

LANGVARIG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen tror det fortsatt er i krig i Ukraina om ett år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANGVARIG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen tror det fortsatt er i krig i Ukraina om ett år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL/OSLO (Dagbladet): Forsvarssjef Eirik Kristoffersen tror det fortsatt er krig i Ukraina om ett år. Det sa han i en panelsamtale på politikktreffet Arendalsuka.

Overfor Dagbladet sammenlikner han krigen i Ukraina med første verdenskrig.

- Det minner om starten av første verdenskrig. Man gravde seg ned i skyttergraver, og det ble langvarig, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Russlands president Vladimir Putin er villig til å holde på lenge, tror han. Forsvarssjefen kaller situasjonen statisk og peker på at partene i krigen graver seg ned i skyttergraver.

- Jeg tror krigen blir langvarig. Man går inn i en tøff vinter, og da tror jeg situasjonen blir enda mer fastlåst, sier Kristoffersen.

- Hva er det størst håp om at kan endre seg?

- Det er vanskelig å si. Det er veldig liten forhandlingsvilje fra president Putin, og det er veldig lite å forhandle om også. Det er han som har okkupert områdene, sier Kristoffersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer