Forsvarssjefen: - Jeg stoler på det Putin sier - inntil det motsatte er bevist

Oppfatter ikke Russland som en militær trussel.

TILLIT: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen sier han velger å stole på Putins intensjoner, fram til det motsatte er bevist. Torsdag holdt han en pressekonferanse i forbindelse med den videre utviklingen av Forsvaret. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TILLIT: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen sier han velger å stole på Putins intensjoner, fram til det motsatte er bevist. Torsdag holdt han en pressekonferanse i forbindelse med den videre utviklingen av Forsvaret. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Russerne hevdet i går kveld å ha gjennomført 20 luftangrep mot IS i Syria. Flere vestlige medier meldte på sin side at minst ett av angrepene rammet CIA-trente Assad-opprørere.

Russland nekter for å ha bombet noe annet enn IS-posisjoner, men torsdag gikk lederen for Senatets forsvarskomité, John McCain, ut og bekreftet at russiske luftangrep ble rettet mot en USA-støttet opprørsgruppe i Syria som har fått trening av CIA.

- Jeg kan absolutt bekrefte at det var angrep mot Den frie syriske hær (FSA), som har fått våpen og opplæring av CIA, fordi vi har snakket med folk der, sier McCain til CNN torsdag. 

Kjenner ikke situasjonen Forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen sier han ikke har fått all informasjon om de russiske bombetoktene i Syria de siste to dagene. 

- Foreløpig har vi for lite informasjon til å kunne si noe konkret om hvorvidt Russland har operert uavhengig av alliansen som nå prøver å bekjempe IS, eller om de har fulgt spillereglene og avtalen med USA. Jeg kjenner ikke situasjonen godt nok ennå, og vil derfor ikke spekulere i det, sier han til Dagbladet.Han bekrefter likevel at Norge følger nøye med på situasjonen i Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.