- Forsvarssjefen får ikke forlenget periode

Etaten trenger en syndebukk, ifølge kilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tillitskrisen i Forsvaret stikker så dypt at det ikke er aktuelt å forlenge perioden til forsvarssjef Sverre Diesen når han runder 60 neste år, ifølge kilder nær forsvarsministeren.

Tillitskrisen lar seg ikke reparere før forsvarssjefen går av, sier kildene ifølge VG. Derfor er det ikke aktuelt å benytte muligheten til å forlenge perioden når Diesen fyller 60 år og går av med pensjon i november neste år, sies det.

- Han må gå av, nå eller senere, det er ingen tvil om det, sier en kilde som jobber tett med forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til avisen.

- Troverdigheten til Forsvaret er svekket enormt, og det er så mye galt nå, at etaten trenger en syndebukk så folk kan få tillit til oss igjen, sier vedkommende.

Irritasjonen hos forsvarsministerens folk skal ha toppet seg da Diesen denne uken svarte på kritikk mot nedskjæringene som rammer de norske styrkene i Afghanistan med ord som «tøvete» og at det kom fra en «ung og ambisiøs offiser» som var skuffet over ikke å få en stor og flott avdeling.

Det sies at Diesens svar illustrerer problemet med hans lederstil - som beskrives som arrogant og uten evne til å få med seg organisasjonen på utfordringene de står overfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer