- Forsvarssjefen får ikke forlenget periode

Etaten trenger en syndebukk, ifølge kilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tillitskrisen i Forsvaret stikker så dypt at det ikke er aktuelt å forlenge perioden til forsvarssjef Sverre Diesen når han runder 60 neste år, ifølge kilder nær forsvarsministeren.

Tillitskrisen lar seg ikke reparere før forsvarssjefen går av, sier kildene ifølge VG. Derfor er det ikke aktuelt å benytte muligheten til å forlenge perioden når Diesen fyller 60 år og går av med pensjon i november neste år, sies det.

- Han må gå av, nå eller senere, det er ingen tvil om det, sier en kilde som jobber tett med forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til avisen.

- Troverdigheten til Forsvaret er svekket enormt, og det er så mye galt nå, at etaten trenger en syndebukk så folk kan få tillit til oss igjen, sier vedkommende.

Irritasjonen hos forsvarsministerens folk skal ha toppet seg da Diesen denne uken svarte på kritikk mot nedskjæringene som rammer de norske styrkene i Afghanistan med ord som «tøvete» og at det kom fra en «ung og ambisiøs offiser» som var skuffet over ikke å få en stor og flott avdeling.

Det sies at Diesens svar illustrerer problemet med hans lederstil - som beskrives som arrogant og uten evne til å få med seg organisasjonen på utfordringene de står overfor.

Avdelingsdirektør Birgitte Frisch sier til VG at Diesen er i Afghanistan og ikke tilgjengelig for kommentarer, men at han skal svare på kritikken mandag.

(NTB)

TILLITSKRISE:  Forsvaret får ikke tillit før forsvarsjefen går av, hevder kilder som skal være nær forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto: TORBJØRN GRØNNING/Dagbladet
TILLITSKRISE: Forsvaret får ikke tillit før forsvarsjefen går av, hevder kilder som skal være nær forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto: TORBJØRN GRØNNING/Dagbladet Vis mer