Forsvarssjefen fratatt kontrollen med sikkerhetstjenesten

Anne-Grete Strøm Erichsen tar over tilsynet av FOST.

OVERTAR TILSYNET:  Forsvarsdepartementets ga i et brev 18. mai klar beskjed om at forsvarssjef Sverre Diesen ikke lenger skal føre tilsyn med Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST.) Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
OVERTAR TILSYNET: Forsvarsdepartementets ga i et brev 18. mai klar beskjed om at forsvarssjef Sverre Diesen ikke lenger skal føre tilsyn med Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST.) Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen strammer tøylene. Heretter skal hun og hennes byråkrater selv føre tilsynet med Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST).

Den oppsiktsvekkende opplysningen framgår av et brev sendt fra Forsvarsdepartementet til Forsvarsstaben den 18. mai i år.

Dermed styrkes inntrykket av Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) som en etat ute av styring.

Står ikke bra til – Veldig mye av problemene rundt FOST løses med intern oppstramming, nye rutiner og ny instruks. FOST er fortsatt en del av Forsvaret, men det som er nytt, er at departementet får et direkte tilsyn med FOST. Før lå dette hos forsvarssjefen, sier statssekretær Espen Barth Eide til Dagbladet.

Han avviser likevel at det er misnøye med forsvarssjefens tilsyn som gjør at departementet nå har fratatt ham ansvaret for å føre dette tilsynet.

– Forsvarssjefen var enig i dette. Jeg tror at også han har sett at ikke alt står bra til med FOST, sier Eide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer