Forsvarstopp refses etter varslingssak

En norsk topp-diplomat har fratrådt stillingen sin etter en stormfull varslingssak, som endte med massiv kritikk av tjenesteutførelsen.

GRANSKES I VARSLINGSSAK: Forsvarsattaché Thomas Larsen Bergheim (54) har fratrådt sin stilling ved den norske ambassaden i Warszava. Det skjer etter en varslingssak i regi av Forsvarsdepartementet, der det framkom massiv kritikk mot diplomaten og karriereoffiserens utførelse av jobben. Foto: Akers Avis / Groruddalen
GRANSKES I VARSLINGSSAK: Forsvarsattaché Thomas Larsen Bergheim (54) har fratrådt sin stilling ved den norske ambassaden i Warszava. Det skjer etter en varslingssak i regi av Forsvarsdepartementet, der det framkom massiv kritikk mot diplomaten og karriereoffiserens utførelse av jobben. Foto: Akers Avis / Groruddalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarsattaché Thomas Larsen Bergheim (54) har fratrådt sin stilling ved den norske ambassaden i Warszava. Det skjer etter en varslingssak i regi av Forsvarsdepartementet, der det framkom massiv kritikk mot diplomaten og karriereoffiserens utførelse av jobben.

Dagbladet er kjent med innholdet i en tjenstlig tilrettevisning som ble formidlet Bergheim skriftlig i 21. mars 2012. I brevet, som er meget skarpt i tonen, står det blant annet:

«Forsvarsdepartementet finner at din tjenesteutførelse og atferd som forsvarsattaché ikke er forenelig med de holdninger som departementet ønsker at vårt personell skal fremstå med. Innholdet i varselet tyder i stor grad på dette. Det er Forsvarsdepartementets vurdering at dette er uønsket atferd som ikke kan aksepteres» - står det i brevet.

Sikkerhetsklarering til vurdering Bergheim er oberstløytnant av grad og har tidligere innehatt den prestisjefylte stillingen som skolesjef for Forsvarets skole for etterretning og sikkerhet.

I tilrettevisningen står det blant annet at den tidligere spionlærerens sikkerhetsklarering er under vurdering:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer