Forsvarstopper påspandert besøk på sexklubber

Regningen tok elektronikkselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To forsvarstopper besøkte ved to ulike anledninger sexklubber i Amsterdam. Regningen på 7.000 kroner tok militærelektronikkselskapet Thales Norway seg av.

Det er i den hemmeligstemplede 277 sider lange Dalseide 2-rapporten at forsvarstoppenes sexklubbesøk blir omtalt, skriver Dagens Næringsliv.

To personer i ledelsen i Thales Norway inviterte i mars 2003 to personer fra Forsvaret til utesteder i Red Light District i Amsterdam i forbindelse med gjennomføringen av en kontrakt.

Toppløsservering

Forsvarstoppene ble med på opplegget og besøkte utestedet Moulin Rouge, som har stripping og liveshow som spesialitet.

«Det skal ha vært toppløsservering på disse utestedene og muligheter for å kjøpe «tabledance» og annet.» En av de Thales-ansatte har i intervju under Thales interne gransking opplyst at verken deltakerne fra Thales eller Forsvaret benyttet seg av dette, heter det i rapporten.

Et annet Thales-sponset besøk endte også opp i Amsterdams syndige sexbydel, denne gangen på sexshowklubben Bananenbar.

Tok regningen

TATT MED PÅ SEXKLUBB:  To forsvarstopper ble tatt med på sexklubber i det beryktede Red Light district i Amsterdam. Regningen tok Thales Norway seg av. Foto: Scanpix
TATT MED PÅ SEXKLUBB: To forsvarstopper ble tatt med på sexklubber i det beryktede Red Light district i Amsterdam. Regningen tok Thales Norway seg av. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge Dalseide 2-rapporten kostet de to sexklubbesøkene til sammen 7.000 kroner, inkludert middag og drikke. Granskingsutvalget kritiserer de to forsvarstoppene for å ha blitt med på strippebarene.

– Verdien av denne fordelen ligger i overkant av hva forsvarspersonell kan motta, heter det i rapporten.

Thales har foruten turene til Amsterdam også betalt reise og opphold i Paris, laksefiske i Orkla, årlige båtturer om sommeren samt julebord for forsvarstopper. Ifølge Thales egne beregninger har den totale utgiften til Forsvarets ansatte i perioden fra 2000 til 2006 vært på 2,6 millioner kroner.

Skammer seg ikke

Thales Norway er ikke siktet i korrupsjonssaken mot Forsvaret. Selskapet er en stor leverandør av militærelektronikk og kommunikasjonsløsninger til Forsvaret.

Informasjonssjef Harald Røros i Thales Norway frykter ikke at Økokrim kan ta ut siktelse mot selskapet på grunnlag av Dalseide 2-rapporten.

– Vi har gått gjennom dette over lang tid og har kommet fram til at vi ikke har noe å skamme oss over, sier han.

 
(NTB)