Abortlov i Missouri

Forsvarte ny abortlov med «sam­tykkende voldtekt»

Sier nå at han uttrykte seg feil.

PROTESTER: Motstandere av det nye lovforslaget hadde møtt tallrike fram foran avstemningen i Missouris representanthus fredag. Til høyre representant Barry Hovis (66). Foto: Nick Schnelle / New York Times / NTB Scanpix, friendsofbarryhovis.com
PROTESTER: Motstandere av det nye lovforslaget hadde møtt tallrike fram foran avstemningen i Missouris representanthus fredag. Til høyre representant Barry Hovis (66). Foto: Nick Schnelle / New York Times / NTB Scanpix, friendsofbarryhovis.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barry Hovis, som sitter i den lovgivende forsamlingen i Missouri, kom fredag under hard kritikk etter et innlegg i den opphetede debatten om å innskrenke delstatens abortlov.

I innlegget, der den pensjonerte politimannen ga støtte til forslaget om å innskrenke abortgrensen til åtte uker, brukte han uttrykket «samtykkende voldtekt», skriver Newsweek.

- De fleste av voldtektssakene mine var ikke en ukjent herre som hoppet ut av buskene - det var én eller to ganger av hundre. De fleste var date-voldtekter eller samtykkende voldtekter, sa han i innlegget i delstatens representanthus.

- Åtte uker lenge nok

Hovis' uttalelse var del av et lengre resonnement der hovedpoenget er at åtte uker ikke er kort tid i det hele tatt dersom en kvinne mener seg utsatt for seksuelle overgrep.

- La oss si at noen er utsatt for seksuelle overgrep. De har åtte uker å bestemme seg på. Jeg har aldri studert dette inngående, men jeg har hørt om dagen-derpå-pillen, som man kan ta dersom de føler de er blitt begått overgrep mot. Det gir dem rikelig tid til på åtte uker å utføre de tiltakene. Det er jeg muligens ikke komfortabel med, men det gir folk den muligheten, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer