Forsvarte siktede i voldssak i januar - nå skal han forsvare ham i drapssaken

- Jeg skal inn og møte ham nå, sier advokaten til Dagbladet.

MØTT SIN KLIENT: Advokat Reidar Andresen skal forsvare siktede i Anja-saken. Han har også tidligere forsvart mannen, som er i 20-åra, i en voldssak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTT SIN KLIENT: Advokat Reidar Andresen skal forsvare siktede i Anja-saken. Han har også tidligere forsvart mannen, som er i 20-åra, i en voldssak. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Mannen som nå er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth, ble så seint som i januar siktet for å ha utøvd vold mot en politimann.

Dommen falt i Sunnmøre tingrett 23. januar i år, og advokat Reidar Andresen, som forsvarte mannen den gang, er oppnevt som siktedes advokat i drapssaken i Ålesund.

Også i oktober var drapssiktede i møte med retten, da han ble han dømt for trusler mot en annen person.

Første samtale
- Jeg har i kveld hatt en første samtale med min klient. Vi har gjennomgått siktelsen og alvoret i det han er siktet for, skriver Andresen på en tektstmelding til Dagbladet i natt.

- I samråd med klienten ønsker jeg ikke å kommentere saken videre i kveld, men vil fortsette mine samtaler med siktede i løpet av morgendagen. Da vil jeg også avklare om det kan gis ytterligere kommentarer fra min side, opplyser Reidar Andresen til Dagbladet.

Klappjakt
Den siktede ble i kveld tatt utendørs. Politiet måtte bruke tid på å finne ham, og skal ha lett etter ham i en time før han ble lokalisert.

- MØTT SIN KLIENT: Advokat Reidar Andresen skal forsvare siktede i Anja-saken. Han har også tidligere forsvart mannen, som er i 20-åra, i en voldssak. Foto: Marius Evensen / Dagbladet
- MØTT SIN KLIENT: Advokat Reidar Andresen skal forsvare siktede i Anja-saken. Han har også tidligere forsvart mannen, som er i 20-åra, i en voldssak. Foto: Marius Evensen / Dagbladet Vis mer

Ved 17.30-tiden ble mannen pågrepet, uten dramatikk, av bevæpnede politistyrker.

- Husk at vi lette etter en mann som var siktet for ransforsøk med pistol, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

PÅGREPET I KVELD: Mannen i tjueåra ble pågrepet av politiet i 17.30-tida i kveld. Foto: Dagbladet-tipser
PÅGREPET I KVELD: Mannen i tjueåra ble pågrepet av politiet i 17.30-tida i kveld. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
HER BLIR HAN FRAKTET VEKK: Fra en bolig i Ålesund. Foto:Fridgeir Walderhaug / DAGBLADET
HER BLIR HAN FRAKTET VEKK: Fra en bolig i Ålesund. Foto:Fridgeir Walderhaug / DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer