Hans-Christian Gabrielsen

Forsvarte Støre på interne møter

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er i dyp sorg etter LO-leder Hans-Christian Gabrielsens bortgang.

VARM STØTTE: Jonas Gahhr Støre minnes støtten han fikk som Arbeiderparti-leder av LO-leder Hans-Christian Gabrielsen som gikk bort bare 53 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARM STØTTE: Jonas Gahhr Støre minnes støtten han fikk som Arbeiderparti-leder av LO-leder Hans-Christian Gabrielsen som gikk bort bare 53 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Hans-Christian var den første som markerte støtte til meg da vi var skuffet i 2017. «Stå på», «vi skal reise oss sammen», skrev han til meg. Det var en veldig personlig støtte som betød mye. Han hadde evnen til å se det større bildet, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

Vi møter Arbeiderparti-lederen i Folketeaterpassasjen på Youngstorget. Det har gått noen timer siden nyheten om LO-leder Hans-Christian Gabrielsens brå bortgang, bare 53 år gammel.

- Mistet en venn

Bautaen som skulle vært LO-leder i mange år til, brått revet bort.

Støre sørger ikke bare over tapet av en LO-leder.

- Jeg har mistet en venn. Jeg tror vi ville hatt et forhold også etter at våre nåværende oppgaver er over, sier Støre, som mener dødsfallet også minner oss alle på hvor skjørt livet er.

- Vi kan bare bøye hodet. Vi rår ikke over liv og død. Vi tror vi vet og kan mye om tidas gang. Vi planlegger, budsjetterer og har tvil og tro. Men det er en klokke vi ikke rår over. Det må vi bare ha ydmykhet og respekt for. At en 53-åring slutter livet en morgen når våren kommer, er brutalt. Men også livet. Det er en påminnelse til oss alle, sier Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer