FORSVUNNET: 17 år gamle Emilie forsvant på vei til sitt hjem i danske Korsør natt til søndag 10. juli. Foto: Privat
FORSVUNNET: 17 år gamle Emilie forsvant på vei til sitt hjem i danske Korsør natt til søndag 10. juli. Foto: PrivatVis mer

Forsvinningen som ryster Danmark:
- Voldsomt frustrerende for familien, og frustrerende for hele befolkningen

Emilie Meng (18) har vært sporløst borte i 34 dager. I kveld arrangeres nytt storsøk etter jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frivillige fra hele Danmark bidrar i søket etter Emilie Meng, 18-åringen som forsvant morgenen den 10. juli i år, etter å ha vært på en fest med venner.

Jenta ble sist observert på Kosør stasjon i 04-tida den morgenen. Der sa hun farvel til to venninner som dro videre med en drosje, mens hun selv tok beina fatt i retning foreldrenes hus, noen få kilometer unna.

Men Emilie kom aldri hjem denne morgenen. 34 dager har gått, og 18-åringen er fortsatt ikke funnet.

Kommer fra hele landet

ENGASJERER. Under en av de tidligere søkene stilte rundt 500 frivillige opp. Foto: Missing People Danmark
ENGASJERER. Under en av de tidligere søkene stilte rundt 500 frivillige opp. Foto: Missing People Danmark Vis mer

For tredje gang arrangerer Missing People Danmark i kveld et større søk etter 18-åringen.

- Denne saken engasjerer og opptar alle i Danmark. Saken er frustrerende for hele befolkningen, og frivillige fra hele landet kommer for å delta i søkene. Det er mange som vil bidra for å gjøre en forskjell, sier presseansvarlig Vivian Eriksen hos Missing People Dannmark til Dagbladet.

Under en av de tidligere søkene deltok nesten 500 personer, forteller hun videre.

Takknemlig familie

SØKER I KVELD: Presseansvarlig Vivian Eriksen hos Missing People Dannmark forteller at de arrangerer et nytt storsøk etter Emilie i kveld. - Dette er voldsomt frustrerende for familien, me den er også frustrerende for hele befolkningen, sier hun. Foto: Privat
SØKER I KVELD: Presseansvarlig Vivian Eriksen hos Missing People Dannmark forteller at de arrangerer et nytt storsøk etter Emilie i kveld. - Dette er voldsomt frustrerende for familien, me den er også frustrerende for hele befolkningen, sier hun. Foto: Privat Vis mer

Det har så langt i dag ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med politiets etterforskningsleder i saken, Marianne Roed. Flere danske aviser skriver at politiet fortsatt står helt uten spor i saken, blant annet avisa BT.

Det er utlovet en dusør på 100 000 danske kroner for opplysninger som kan føre til en oppklaring i saken.

- Ingen familie fortjener å gjennomgå denne typen smerte. Ingen foreldre fortjener uvissheten om hvor deres barn befinner seg, heter det dusørteksten.

- Familien til Emilie har det svært vanskelig, sier Eriksen ved Missing People.

- Samtidig setter de enormt stor pris på at så mange ønsker å hjelpe til i søkene. Familien er dypt takknemlig for det, fortsetter hun.

Hun forteller at familien selv har deltatt i søkene, og at de håper de snart får svar på hva som har skjedd jenta deres.

- Visshet kan man forholde seg til og arbeide med. Det kan man ikke med uvisshet, sier Eriksen.

Snur hvert strå

Hun håper på et stort oppmøte under kveldens søk, og forteller at planen er å gå manngard. Det er satt av fire timer til dette.

- Hvert eneste strå og hvert eneste blad skal vendes. Kveldens søk vil bli meget intensivt, sier hun og fortsetter:

- Vi håper vi kan finne noe som kan føre politiet videre i etterforskningen. Hvert eneste lille spor som politiet kan arbeide videre med, gjør vår jobb til en suksess.

Politiet sier til danske aviser at de holder alle muligheter åpne. De har tre hovedteorier om hva som kan ha skjedd henne: At hun har forsvunnet frivillig, at hun er blitt utsatt for en ulykke eller at det har skjedd noe kriminelt med henne.

- Emilie beskrives som vanlig ung jente, meget pliktoppfyllet, vakker, yndig og høyt elsket, sier Eriksen.