22-åring savnet:

Forsvinnings­mysterium i USA

22 år gamle Gabby Petito er sporløst forsvunnet etter en bilferie med forloveden Brian Laundrie i august. Sistnevnte vendte hjem alene, og nekter å uttale seg om saken.

UTEN SPOR: Gabby Petito (22) forsvant sporløst på en biltur med forloveden. Politiet mener et av de siste stedene Petito besøkte var nasjonalparken Grand Tenton i Wyoming. Foto: Dmitry Shlepkin / Shutterstock / NTB
UTEN SPOR: Gabby Petito (22) forsvant sporløst på en biltur med forloveden. Politiet mener et av de siste stedene Petito besøkte var nasjonalparken Grand Tenton i Wyoming. Foto: Dmitry Shlepkin / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Paret var på biltur i en ombygget varebil, og hadde planer om å være på veien fra juli til oktober. Forloveden vendte imidlertid hjem til deres felles hjem i North Port i Florida, lenge før turens planlagte slutt, alene, skriver amerikanske medier.

Videokameraer fanget opp Petito da hun og kjæresten sjekket ut av et hotell i Salt Lake City 24. august. Etter dette mener politiet at hun har besøkt nasjonalparken Grand Teton National Park i Wyoming, skriver CBS News.

Men her stopper også alle spor etter 22-åringen.

- Vet ikke om det var henne

Petitos mor, Nicole Schmidt, sier til TV-stasjonen WSFB at hun normalt snakker med datteren tre ganger i uka. I slutten av august hadde de to en videosamtale, men siden en tekstmelding 30. august, har det vært helt stille.

- Fordi det var en tekstmelding, vet jeg ikke sikkert at det var henne. Jeg snakket ikke med henne, sier moren til TV-stasjonen.

Etter tolv dager uten livstegn valgte familien å melde datteren savnet forrige lørdag.

- De første par dagene jeg ikke fikk respons, tenkte jeg at hun var i et område uten dekning. Det var på dag åtte eller ni at jeg virkelig ble bekymret, forteller hun til CBS New York.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer