Forsvunnet 11-åring funnet etter stor leteaksjon i Blefjell

Gutten ble sist sett rundt klokka 19. Nå er han funnet igjen.

SISTE: Politiet i Sør-Øst melder på Twitter at gutten er blitt funnet av Sea King- helikopter klokka 23.08. Gutten skal være i god form.

- Aksjonen blir dermed avblåst med lykkelig utfall! skriver politiet.

I 21-tida fikk politiet melding om at en 11-åring har forsvunnet i forbindelse med en klassetur ved ei turisthytte i Telemark. Nå har de satt i gang en stor leteaksjon for å finne ham.

Det var klokka 20.40 at politiet fikk inn savnetmeldingen. De ble opplyst om at gutten sist ble sett i 19-tida, og at han ikke er fjellvant.

- Mannskap er på vei ut for å lete etter gutten. Det er litt langt opp og det er heller ikke vei dit, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Marianne Mørch til Dagbladet.

Gutten er ikledd hvit T-skjorte og shorts, melder politiet. Ifølge værtjenesten Yr.no vil temperaturen ligge på rundt åtte grader de neste timene.

Leteaksjon

Politiet opplyser om at gutten forsvant ved turisthytta Sigridsbu i Blefjell. Blefjell er et stort fjellområde på grensa mellom Buskerud og Telemark.

Det er satt i gang et stort søk etter gutten, og politiet opplyser om at helikoptret snart er på plass i området.

- Mannskap fra politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder, Sivilforvaret og Sea King er på vei mot området. Voksne som var sammen med klassen leter fortsatt etter gutten, skriver politiet på Twitter.

Guttens pårørende er varslet.