Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvunnet bankfunksjonær pågrepet i Østerrike

Bankfunksjonæren Tore Kirkemo, som forsvant sporløst for snart et halvt år siden, ble onsdag arrestert av politiet i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bankfunksjonæren Tore Kirkemo (39) forsvant fredag 31. august i fjor. Samme dag oppdaget arbeidsgiveren hans, Postsparebanken, at 2,7 millioner kroner var borte.

Etter nesten et halvt år uten livstegn fryktet Kirkemos familie at han var blitt truet til å ta pengene og deretter drept, men onsdag ble Tore Kirkemo arrestert av østerriksk politi da han krysset grensen mellom Ungarn og Østerrike.

- Tore Kirkemo ble arrestert på toget fra Ungarn til Østerrike, sier gruppeinspektør Körner i kriminalpolitiavdelingen ved Landesgendarmerie-Kommando Burgenland til TV 2.

Kirkemo sitter nå fengslet i Eisenstadt.

Birgit Borns, som er ansvarlig undersøkelsesdommer ved fengselet i Eisenstadt, opplyser at Kirkemo etter all sannsynlighet vil bli utlevert til Norge.

- I og med at han er etterlyst gjennom Interpol og Norge og Østerrike er med i Schengen-samarbeidet, vil han automatisk bli begjært utlevert, sier Borns.

(NTB)

Hele Norges coronakart